3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 3:29
No menu items!

Adrian Sobaru, arest la domiciliu

spot_img

Judecătoria Sectorului 1 a decis, joi, ca Adrian Sobaru să fie arestat la domiciliu, după ce a fost acuzat pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice

Sobaru retinut_SZ

Miercuri, Adrian Sobaru a rupt cu maşina o barieră de acces de la sediul Guvernului. Jandarmii care l-au reținut după ce Sobaru a mers câteva zeci de metri prin curtea Guvernului, au văzut că avea hainele îmbibate cu benzină. Sobaru a fost audiat și reținut, iar procurorii au propus mandat de arestare pentru 30 de zile.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins această solicitare și au dispus măsura arestului la domiciliu. Decizia poate fi contestată, la Tribunalul Bucureşti, atât de către Adrian Sobaru, cât şi de procurori.

Reprezentanţii TVR au declarat că Adrian Sobaru, electrician iluminare filmare în cadrul Serviciului Energo-Tehnologic al Televiziunii Române, se afla în afara programului de lucru în timpul incidentului de la Guvern în care a fost implicat. TVR nu a precizat dacă va lua măsuri în ceea ce îl priveşte pe Sobaru.

La şedinţa Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, strigând: “Boc, aţi luat drepturile copiilor”.

S.M.