5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022 - 12:07
No menu items!

Adrian Sobaru a fost reţinut de procurori

spot_img

Sobaru a intrat cu maşina în gardul Guvernului

sobaru_adrian

Adrian Sobaru, angajatul TVR care s-a aruncat de la un balcon, în plenul Parlamentului, a fost reținut miercuri seara de procurori pentru 24 de ore, după ce a încercat să intre în forță cu mașina în curtea Guvernului.

Menţionăm faptul că acesta nu prezenta leziuni, deţine permis de conducere valabil, iar autoturismul este proprietate personală. Bărbatul a fost audiat de poliţişti pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, la finalizare fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti
comunicat de presă

Miercuri la prânz, Adrian Sobaru se afla singur într-o Dacie Break, când a forţat bariera de intrare în curtea Guvernului, prin zona de acces a demnitarilor. A rupt bariera şi a ajuns cu maşina în faţa Palatului Victoria. Sobaru a fost imobilizat şi încătuşat de jandarmi şi ofițeri SPP. Protestatarul a fost dus cu duba poliţiei la Secţia 1 din Bucureşti, fiind acuzat de distrugere.

Pe 23 decembrie 2010, Adrian Sobaru s-a aruncat de la unul din balcoanele sălii de plen a Parlamentului în timp ce era dezbătută moțiunea de cenzură. În timpul saltului a strigat “Pentru tine Boc!”. Atunci, el a invocat că i s-a tăiat ajutorul de însoţitor pentru persoană cu handicap pe care îl are pentru fiul său, bolnav de autism. În decembrie 2012, Adrian Sobaru a primit un punctaj foarte slab la evaluările angajaţilor din TVR, dar nu a fost disponibilizat şi nici inclus pe lista cazurilor sociale.

R.D.