Adrian Sârbu a fost ridicat de Parchetul General

Patronul Mediafax Group este supect în dosarul de evaziune fiscală

Adrian Sarbu_SZ 2

Patronul Mediafax Group, Adrian Sârbu, a fost ridicat de procurorii Parchetului General și dus la audieri. El este cercetat în calitate de suspect în dosarul de evaziune fiscală.

Mai multe denunţuri spectaculoase au fost făcute, în ultimele zile, de foştii angajaţi ai lui Adrian Sârbu, ţinuţi în arest preventiv de peste 30 de zile, în ciuda unor situaţii personale extrem de complicate. Ei au vorbit despre externalizarea unor sume de bani din Mediafax Group către Telefericul Prahova SA, fiirmă pe care Adrian Sârbu o controlează printr-un offshore cipriot. În timp ce procurorii se aflau la percheziții în Prahova, Sârbu și-ar fi sunat toți angajații să retragă toate sumele de bani din încasări și să îi predea. Potrivit procurorilor, firma controlată de omul de afaceri nu emitea bonuri fiscale pentru călătoriile cu telecabina încsând lunar aproximativ 100.000 de euro „la negru”.

Procurorii Parchetului General au obţinut prelungirea arestului preventiv pentru ultimii trei foşti angajaţi ai trustului Mediafax, pe motiv că procesul de recuperare a datelor, din serverele companiei durează destul de mult. Asta în condițiile în care Adrian Sârbu ar fi dat ordin să fie şterse toate datele din aceste servere, așadar volumul de informații care trebuie recuperat e mai dificil de reconstituit.

În prima fază a cercetărilor, o parte dintre angajaţi au arătat că după declanşarea anchetei penale, ca urmare a controlului ANAF, au primit mesaje din partea boardului societăţii, în principal de la Adrian Sârbu, de a şterge e-mailurile care priveau activităţile societăţii

Încheiere ședință prelungire arest, motivație procuror

Un martor cheie este chiar fosta casieră a trustului Mediafax, aflată în arest la domiciliu, şi care a declarat că plăţile se făceau după aprobarea boardului societăţii, doar doi dintre membrii boardului fiind arestaţi.

Mihaela Chiper

NICIUN COMENTARIU