12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 11:42

Adrian Papahagi s-a răzgândit. Decizie luată pe ultima sută de metri

spot_img

Co-fondatorul PMP vrea înapoi în partid, deși nu a stat pe margine așa cum promitea

Papahagi Adrian 

Co-fondatorul Partidului Mișcarea Populară, Adrian Papahagi, s-a răzgândit și, pe ultima sută de metri a cursei spre Parlamentul European, a decis să se întoarcă în PMP.

Nu mai pot sta pe margine. Lupta împotriva PSD are nevoie de toate forțele dreptei. Am decis astăzi să-mi încetez suspendarea voluntară din PMP. Revin, ca simplu membru, în partidul al cărui co-fondator sunt şi a cărui victorie mi-o doresc. Voi petrece această săptămână în campanie, la Bucureşti şi în ţară, alături de colegii din PMP

Adrian Papahagi
Facebook

În luna februarie a acestui an, Papahagi își anunța demisia din PMP, din cauza modului în care se făceau promovările în partid.

Din raţiuni personale, care nu mă implica decât pe mine, am decis să mă retrag din viaţa politică. Voi continua să lupt, ca intelectual, pentru valorile în care cred şi pentru asanarea spaţiului public românesc. Voi acorda mereu sprijin şi încredere Partidului Mişcarea Populară, al cărui fondator sunt, şi Preşedintelui Traian Băsescu. Voi fi alături de ei ca orator şi susţinător, atunci când mi-o vor cere, aşa cum s-a întâmplat din vara lui 2012 încoace. În perioada următoare îmi voi dedica toată pasiunea şi energia familiei şi universităţii, şi voi refuza orice apariţie publică

Adrian Papahagi
Facebook – 17 februarie 2014

L-a trădat, însă, mitingul PMP, organizat, pe 15 martie, de ziua maghiarilor, în centrul Capitalei. El s-a urcat pe scenă alături de toți liderii PMP, conduși de Elena Udrea.

Papahagi_Udrea_SZ

Nici pe 5 mai nu s-a puitut abține și a participat la campania electorală a lui Teodor Baconschi, afișându-se alături de acesta, la Cluj.

Papahagi_Baconschi

Andi Topală