3.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 16:19
No menu items!

Adrian Năstase: Unii, de fapt, au regretat că am folosit doar un cartuş pe 20 iunie 2012

spot_img

Adrian Năstase: Unii, de fapt, au regretat că am folosit doar un cartuş pe 20 iunie 2012
foto: libertatea.ro

Fostul premier Adrian Năstase consideră că, în cazul dosarului armelor şi muniţiilor, este vorba despre “coincidenţe”, afirmând ironic că unii poate regretă că în seara de 20 iunie 2012 nu a folosit decât un cartuş din cele 400 din calibrul 38 special.

“Poate ca unii dintre voi s-au întrebat de ce nu am comentat deschiderea, acum, a dosarului cu cartuşele sau de ce DNA a trimis la Curtea Supremă, în aceste zile, motivarea recursului în dosarul ‘Zambaccian’. Simplu. Am considerat că este vorba de coincidenţe. În plus, având dreptul să deţin pentru armele mele, de diferite calibre, câteva mii de cartuşe, ceea ce mi-ar fi ‘permis’, în ultimii 20 de ani, să organizez un mic genocid, ceea ce nu s-a întâmplat, m-am gândit că, de fapt, unii au regretat că în seara de 20 iunie nu am folosit decât un singur cartuş din cele 400 din calibrul 38 special”, a scris Adrian Năstase, joi, într-o postare pe blogul personal.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) au început urmărirea penală împotriva fostului premier Adrian Năstase pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Această cauză a fost constituită ca urmare a disjungerii din dosarul privind tentativa de sinucidere a lui Năstase, se arată într-un comunicat al PÎCCJ.

În august 2012, procurorii anunţau că Adrian Năstase este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce anchetatorii au găsit în locuinţa fostului premier cartuşe pentru care acesta nu avea autorizaţie.

A.V.