3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 3:56
No menu items!

Adrian Năstase scapă de dosarul armelor. Fostul premier a fost doar amendat

spot_img

Adrian Năstase, la ÎCCJ, alături de avocatul Ioan CazacuParchetul General a închis dosarul în care fostul premier Adrian Năstase era anchetat pentru nerespectarea regimului armelor. Procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui Năstase şi i-au aplicat o simplă amendă administrativă. Dacă ar fi fost trimis în judecată sau dacă primea o amendă penală, fostul premier risca să intre din nou în închisoare.

Adrian Năstase a fost cercetat de Parchetul General pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce anchetatorii au găsit în locuinţa lui, în urma tentativei de sinucidere, 399 de cartuşe pentru care nu are autorizaţie.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, ”la data de 21.06.2012, s-a constatat că învinuitul Năstase Adrian deţinea fără drept, la domiciliul său, un numar de 359 cartuşe calibru 38 special, în plus faţă de cantitatea de 50 bucăţi menţionată în permisul de port armă, respectiv 6 cartuşe calibru 338 Win si 34 cartuşe calibru 222 Rem, pentru care nu era autorizat să le deţină”.