3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:51
No menu items!

Adrian Năstase refuză grațierea lui Traian Băsescu. Ce va face când se va libera?

spot_img

Fostul premier Adrian Năstase vrea să se întâlnească cu femeia care l-a întrebat pe premierul Victor Ponta de sănătatea sa. În schimb, ar refuza o graţiere din partea preşedintelui Traian Băsescu şi nici nu ar accepta ca Ponta să-l scoată din închisoare: Motivul? Oricum iese „regulamentar” cel mai târziu în februarie 2013, se arată optimist fostul premier.

„Zilele trecute, la Brăila, la o întâlnire electorală, o femeie din mulţime l-a întrebat pe Victor Ponta «pe Năstase când îl scoateţi de acolo?». O întrebare care ascundea şi nemulţumirea pentru condamnare, dar şi regretul de a nu fi împreună în campania electorală – aşa cum s-a întâmplat în ultimii 20 de ani. Cel puţin aşa mi s-a părut mie (…) Întrebarea acelei femei, necunoscute, din Brăila, m-a emoţionat. Pentru numeroase motive. Aş vrea să îi spun că nu am aşteptat (şi nu aş accepta) să mă scoată din închisoare nici Băsescu (prin graţiere), nici Barroso. Nici Ponta, dacă ar dori, nu ar putea să facă lucrul ăsta”, scrie Năstase pe blogul său.

Pentru Năstase, condamnarea sa ar trebui să fie o pată ruşinoasă în istoria României. „În principiu, în ianuarie, cel mai târziu în februarie, anul viitor, voi ieşi din penitenciar – în mod regulamentar, fără niciun ajutor”, conchide premierul, care promite că, imediat ce va fi eliberat se va duce să o caute pe femeia din Brăila să îi mulţumească.