9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 21:24
No menu items!

Adrian Năstase poate fi eliberat condiționat. DNA contestă decizia

spot_img

Judecătorii au admis cererea de eliberare condiționată a fostului premier Adrian Năstase. Decizia poate fi atacată cu apel.

Nastase_SZ 1

Adrian Năstase le-a spus, miercuri, magistraților de la Judecătoria sector 4, că cere să fie eliberat condiționat deoarece și Comisia din Penitenciarul Jilava i-a dat aviz pozitiv, mai ales că a fost recompensat și a primit puncte după organizarea unor dezbateri cu deținuții.

Procurorul DNA de ședință a cerut magistraților respingerea cererii lui Năstase, deoarece timpul executat de acesta la închisoare nu e suficient pentru atingerea scopului pedepsei. El a invocat faptul că fostului premier tocmai i s-a dat un spor de pedeapsă, care lungește condamnarea la 4 ani și jumătate, iar evaluările educaționale ale Comisiei de la Jilava au fost făcute înainte de această decizie.

La începutul acestei luni, Comisia de liberare condiționată de la Penitenciarul Jilava a dat aviz favorabil solicitării fostului premier Adrian Năstase de a ieși mai devreme din închisoare, iar dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sectorului 4. Decizia de azi nu este definitivă, ea putând fi atacată la Tribunalul București. DNA a anunțat că va contesta hotărârea.

M.N.