13.9 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 8:26
No menu items!

Adrian Năstase, pe blog: Privesc în urmă şi încerc să înţeleg mâna destinului

spot_img

Sâmbătă s-au împlinit 3 ani de când fostul premier a încercat să se sinucidă

Adrian Nastase_SZ

Fostul premier Adrian Năstase a scris pe blogul său, la trei ani de la tentativa de sinucidere, că priveşte în urmă şi încearcă să înţeleagă mâna destinului care atunci a hotărât altceva decât ce voia el.

Au trecut trei ani. Cenuşii, cum este şi ziua de astăzi. Privesc în urmă şi încerc să înţeleg mâna destinului, care a hotărât altceva decât hotărâsem eu. Nu cred că a fost doar vigilenţa şi rapiditatea ofiţerului de poliţie. Privesc în jur şi văd cum se dărâmă multe din lucrurile în care am crezut. În numele unor principii înalte, apar condiţiile unui statut colonial. Nu înţeleg rosturile actuale ale guvernării, ale politicii, vânătoarea mediatică după infractori. Am sentimentul că recitesc «Jocurile foamei», cartea lui Suzanne Collins. Trăiesc mai mult în familie. Sper ca Andrei şi Mihnea să aibă mai puţine regrete şi motive de nostalgie.

Adrian Năstase
fost premier

Adrian Năstase mai arată că i se pare că Traian Băsescu a avut dreptate recent când a spus că „cine sapă groapa altuia cade singur în ea”.

Pentru mine, ziua de astăzi este tristă. Îmi aduce aminte de revolta pe care am simţit-o atunci, iar anii care au trecut au arătat şi lipsa de «utilitate» politică a acelei hotărâri «cu caracter exemplar» în ceea ce priveşte finanţarea campaniilor electorale. Nu am vrut să comentez, în ultima vreme, declaraţiile lui Băsescu, dar mi s-a părut că avea dreptate recent când a spus că cine sapă groapa altuia cade singur în ea. Cine va beneficia, în final, din această isterie publică a arestărilor şi condamnărilor? Vom afla răspunsul peste câţiva ani, atunci când vom examina, din nou, ponderea capitalului străin în economia românească. Faptul că partidele se întrec în reglări de conturi, folosind instituţii ale statului şi neînţelegând că este nevoie de reglementări legislative coerente şi moderne, se va întoarce, în final, împotriva lor.

Adrian Năstase
fost premier

Pe 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

După condamnarea sa, doi ofiţeri de poliţie au mers la locuinţa lui Năstase, pentru a pune în executare mandatul şi a-l duce la penitenciar. La scurt timp după venirea celor doi polițiști, fostul premier a încercat să se sinucidă, la locuinţa sa din strada Zambaccian, cu un revolver Smith &Wesson, calibru 38 special.

R.D.