3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 22:34
No menu items!

Adrian Năstase în fața instanței: Mi-e greu să fac seminarii cu mine însumi, ca să arăt DNA că m-am reeducat

spot_img

Adrian Năstase le-a motivat magistraților de ce poate fi eliberat condiționat – a creat un cerc de dezbateri și are aviz pozitiv de la Comisia de propuneri de la Penitenciarul Jilava

Nastase_SZ 2

Fostul premier a declarat, în ultimul cuvânt în fața magistraților Judecătoriei sector 4, că s-a reeducat după cum cere DNA, dar nu prin participarea la seminarii, ci chiar prin organizarea lor.

Mi-e greu să fac seminarii cu mine însumi, să arăt că m-am reeducat, după cum cere DNA. Nu știu să organizez echipe de fotbal, eu am creat un cerc de dezbateri, au fost 26 de dezbateri. Dumneavoastră aveți un coleg care conduce Comisia de propuneri de la Jilava, ar trebui să-i dați încredere. În privința poziției parchetului, știu că are o sarcină ingrată. Sunt reeducat în ceea ce mă privește, dar să vin în fața DNA să spun că acuzațiile sunt adevărate, nu o voi face niciodată. Pot să ceară și 10 ani de închisoare.

pledoarie Adrian Năstase

Avocatul lui Adrian Năstase a adăugat că cele două condamnări ale fostului premier au fost date înainte de intrarea în vigoare a Noului Cod Penal, care îi este mai favorabil. Ioan Cazacu susține că Adrian Năstase a executat o treime din pedeapsă, de aceea poate fi eliberat condiționat. bDe asemenea, a publicat 3 lucrări științifice, a fost recompensat de 8 ori, a participat la dezbateri, a fost solicitat chiar ca lector, a mai spus avocatul.

La rândul său, procurorul DNA de ședință a cerut magistraților respingerea cererii lui Năstase, deoarece timpul executat nu e suficient pentru atingerea scopului pedepsei. El a invocat faptul că fostului premier tocmai i s-a dat un spor de pedeapsă, care lungește condamnarea la 4 ani și jumătate, iar evaluările educaționale ale Comisiei de la Jilava au fost făcute înainte de această decizie.

‎Formulările Comisiei de la Jilava sunt generice, lipsite de suport probator, nu găsim să fie întrunite cumulativ condițiile prevăzute de lege. Nu rezultă modul în care Năstase a beneficiat de activitățile educative în care s-a implicat. Nu-i contestăm meritele de premier, dar condamnările au fost date pentru faptele săvârșite în această calitate. era sarcina penitenciarului ca lucrările care au dus la recompense să fie atașate ca probe. Nu apreciem că Năstase a avut un comportament deosebit, ci o atitudine normală pentru educația și pregătirea sa
procuror DNA
La începutul acestei luni, Comisia de liberare condiționată de la Penitenciarul Jilava a dat aviz favorabil solicitării fostului premier Adrian Năstase de a ieși mai devreme din închisoare, iar dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sectorului 4. Decizia de azi nu este definitivă, ea putând fi atacată la Tribunalul București.
M.N.