1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 2:08
No menu items!

Adrian Năstase face miștouri din penitenciar

spot_img

Adrian Năstase află luni dacă va fi eliberat

Adrian Năstase ne avertizează, din penitenciarul Jilava, că va merge din nou la Tribunal, inutil, dar pe cheltuiala cetățenilor, din cauza judecătorilor care l-au condamnat și nu au motivat decizia nici după 75 de zile.

Motivarea sentinței mele, din 6 ianuarie, dată de cei cinci judecători de la ÎCCJ, sub conducerea lui Ionuț Matei, trebuia făcută, conform art.406 din C.p.p., în 30 de zile. Da’ și, veți spune. Poate că trebuia ca eu să-mi motivez sentința în 30 de zile. Nu, e clar în lege. E vorba de judecătorii care au dat sentința. Pentru că nu a fost încă motivată decizia, nu se poate face contopirea pedepselor la Tribunalul București. Așa că am mers, inutil, acolo, de două ori, și mă pregătesc să merg încă o dată, pe 31 martie. Probabil tot inutil. Dar pe cheltuiala voastră

scrie Adrian Năstase.

Fostul premier ne și consolează, făcând glume pe seama guvernanților și spune că transportul i-l vom plăti, deocamdată, fără noua acciză la benzină. Năstase vorbește în aceeași postare pe blogul său și despre colegii de închisoare de la Jilava, spunând că și-a reluat expunerile despre constituții, teoria cromatică a culorilor sau despre istoria religiilor.

În rest, privesc noua clasă politică la treabă și mă îngrijorez, moderat, de ce se întâmplă în jurul nostru,

mai comentează Adrian Năstase.

Fostul premier al României a trimis, luna aceasta, și Inspecției Judiciare a CSM o sesizare în care reclamă că judecătorii de la Înalta Curte nu au motivat decizia prin care l-au condamnat la închisoare, în termenul legal de 30 de zile.

Adrian Năstasea fost condamnat, pe 6 ianuarie 2014, la 4 ani de închisoare pentru șantaj și luare de mită, în dosarul Zambaccian, iar soția lui, Dana Năstase a fost condamnată la închisoare cu suspendare. Năstase a mai fost condamnat, în 2012, la 2 ani de închisoare în dosarul Trofeul calității, din care a executat aproape 9 luni, tot la Penitenciarul Jilava.

M.N.