17.7 C
București
duminică, 29 mai 2022 - 1:18
No menu items!

Adrian Năstase: Celula mea este vis-a-vis de cea în care a stat Passaris!

spot_img

Adrian Năstase a contestat, azi, la Curtea de Apel București, contestația DNA care vrea un spor de pedeapsă de 1 an pentru fostul premier, deținut la Penitenciarul Jilava

Nastase 1_SZ

Năstase le-a spus magistraților că este ușor derutat, deoarece nu se aștepta ca faptele de corupție pentru care a fost condamnat să fie atât de grave, încât procurorii să ceară spor de pedeapsă, iar penitenciarul să-l repartizeze într-o zonă de maximă siguranță, acolo unde a stat, de exemplu, unul dintre cei mai preiculoși criminali, Konstantinos Passaris.

Nu recunosc că am avut o activitate infracțională vastă și extrem de gravă, nu e adevărat! Respectul meu față de justiție cred că reiese și din cele 100 de lei pe care le-am general în 2004 și din numărul mare de studenți pe care i-am format, și care au ieșit avocați, judecători sau procurori.

declarație Adrian Năstase

Procurorul de ședință a subliniat că la pedeapsa de 4 ani, pe care o are de executat Adrain Năstase, se impune un spor de pedeapsă pentru că în ambele coduri, și cel vechi, și cel nou, se specifică faptul că pentru două pedepse cu infracțiuni concurente, așa cum are fostul premier, se execută pedeapsa cea mai mare și un spor, dacă este cazul.

În replică, avocatul lui Adrian Năsate a depus o caracterizare de la Penitenciarul Jilava, în care comisia de la închisoare spune că Năstase are 390 de credite pentru fapte bune în penitenciar, plus 30 de zile câștigate pentru că a scris o carte. Apărătorul lui Năstase i-a urat clientului său, în sala de judecată, „La mulți ani!”, iar Adrian năstase i-a răspuns, când a luat cuvântul că ziua sa de naștere nu este vineri, ci duminică, pe 22 iunie.

Magistrații Curții de Apel București au judecat vineri acest proces, dar se vor pronunța abia pe 24 iulie.

M.N.