3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 4:14
No menu items!

Adrian Năstase află pe 21 august dacă va ieși din închisoare

spot_img

Tribunalul Ilfov va decide, pe 21 august, dacă menține sau respinge decizia Judecătoriei sector 4, din 23 iulie, privind eliberarea condiționată a fostului premier din închisoare.

Nastase_SZ 2

Decizia Tribunalului Ilfov va fi definitivă.

Procurorii DNA au făcut contestație la hotărârea Judecătoriei sector 4, de eliberare mai devreme din penitenciar a lui Adrian Năstase. Termenul pentru judecarea contestației a fost stabiit pentru 21 august, iar avocații lui Năstase au declarat că nu vor depune cerere de preschimbare, astfel încât dosarul să se judece mai devreme.

Judecătoria Sectorului 4 a decis, în 23 iulie, că fostul premier Adrian Năstase, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare în dosarele “Zambaccian” şi “Trofeul calităţii”, poate fi eliberat condiţionat, în urma executării unei treimi din pedeapsă. Magistraţii au analizat propunerea de liberare condiţionată înaintată de comisia responsabilă din Penitenciarul Jilava.

Pentru a putea fi liberat condiţionat, Adrian Năstase a trebuit să execute o treime din pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare, respectiv 547 de zile, acesta executând în total 556 de zile de închisoare, la data analizei la comisie, 3 iulie 2014. au fost luate în calcul și zilele scăzute din pedeapsă, ca urmare a faptului că năstase a scris trei lucrări științifice în închisoare.

M.N.