3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 7:52
No menu items!

Adrian Năstase: Aș spune că ar fi nevoie, anul viitor, de alegeri parlamentare anticipate

spot_img

Fostul premier a declarat, joi seară, că aceasta ar fi soluția pentru un parlament puternic

Adrian Nastase_SZ

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, joi seara, la eliberarea din Penitenciarul Jilava, că are câteva idei “extravagante” pentru viitor, una dintre acestea referindu-se la organizarea de alegeri parlamentare anticipate anul viitor.

Mă bucur să vă salut, vă mulțumesc că ați venit în număr așa de mare să mă întâmpinați.  Așa cum vedeți, am rămas același, încercările din ultimii ani cred că mai curând m-au întărit. Am nevoie de ceva timp ca să-mi lămuresc proiectele pentru viitor, vreau să stau cu familia mea, le mulțumesc foarte mult că în aceste luni foarte îndelungate au fost alături de mine. Am ceva proiecte extravagante…Cred că în ultimii 10 ani ați dus-o foarte bine fără mine, în ultimii 3 ani, și mai bine. (…)Statul are numai două puteri – executivul, format din președinte și Guvern, și Justiția. Ar fi nevoie de o a treia, legislativul, și de aceea aș spune că ar fi nevoie, anul viitor, de alegeri parlamentare anticipate, pentru a construi un parlament puternic.(…)Cred că e nevoie de schimbarea legii electorale și de revenirea la votul pe liste, astfel încât să se profesionalizeze Parlamentul.

Adrian Năstase
fost premier

“O altă idee – (…) cred că ar trebui înțeles un lucru simplu, din când în când este nevoie de o lege de amnistie fiscală, dar și de o lege a grațierii – cred că ar trebui să fie într-o formă înțeleaptă, nu aberantă, cu limite până la 7 ani”, a mai spus Năstase, subliniind că Penitenciarul, cum este acum, este o instituție depășită.

Fostul premier a arătat că, în următorii 9 ani, nu va putea ocupa funcții publice și, din acest punct de vedere, i-a făcut mare plăcere să primească diverse oferte de la companii multinaționale și de la un guvern străin. “Iar dacă nu mai este nevoie de mine în România, așa cum au hotărât instanțele, va trebui, în mod evident, să găsesc un drum pentru viitor”, a completat Adrian Năstase.

Năstase a precizat că va merge la locuința sa din Cornu. “Voi pleca direct la Cornu – cred că știți unde este localitatea Cornu, acolo unde spune un personaj politic care-și încheie mandatul că vom construi o autostradă neștiind probabil că există un drum modern până la Comarnic. Dar este (Cornu – n.r.) înainte de Comarnic…”, a adăugat fostul premier.

Daniela Marinescu