23.5 C
București
luni, 15 iulie 2024 - 4:30
No menu items!

Adrian Mititelu Jr. a fost interzis un an pe stadioane, după incidentele de la Rapid – U Craiova 1948

spot_img

Adrian Mititelu Jr., fiul patronul clubului FC U Craiova, a fost interzis un an pe stadioane de către Jandarmerie, după un incident petrecut, luni, la meciul cu Rapid, scor 0-0, disputat în deplasare, la Mioveni.

Incidentul care a dus la interzicerea lui Mititelu Jr.  timp de un an, pe stadioane, s-a petrecut în timpul partidei FC U Craiova 1984- Rapid, disputat la Mioveni, în minutul 73 al reprizei.

Ljuban Crepulja se pregătea să execute o lovitură liberă din propria jumătate, iar meciul a fost întrerupt de un scandal între rapidişti şi persoane din delegaţia oaspete, aflate la tribuna I; o sticlă a fost aruncată din acea zonă a arenei către rapiştişti, în momentul în care se pregăteau să reia meciul, după dictarea unei lovituri libere.

Fundaşul gazdelor Cristian Săpunaru a intrat într-un conflict verbal cu persoanele din delegaţia craiovenilor, aflate la Tribuna I, în timp ce Buşu a aruncat pe margine recipientul.

Partida a fost întreruptă mai mult de un minut în urma acestui incident.

Jandarmeria Craiova s-a sesizat după incidentele de la Mioveni, orașul în care s-a disputat partida, și a anunțat că a dictat persoana care a aruncat cu sticla din tribune a fost identificată, amendată și suspendată timp de un an de pe stadioane.

”Cu privire la incidentele care au avut loc la meciul de fotbal dintre echipele FC Rapid București și FC U Craiova 1948, facem precizarea că a fost aplicată o sancțiune contravențională și s-a stabilit măsura complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de un an.

Sancțiunea contravențională a fost aplicată unui oficial al clubului FC U Craiova 1948, conform art. 20, lit. i, din Legea nr. 4 /2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive”, a transmis Jandarmeria.

Oficialul de la U Craiova 1948 care a primit amenda și suspendarea de un an este Adrian Mititelu junior, potrivit surselor.

Din informațiile Digi Sport, patronul clubului din Bănie a ajuns în zona în care a izbucnit incidentul pentru a aplana conflictul, moment în care a fost legitimat de Jandarmerie și, ulterior, suspendat și amendat.

La finalul jocului, Adrian Mititelu junior, patronul lui U Craiova 1948, a transmis că, de fapt, sticla a fost aruncată către arbitru, din ”frustrare”.

”S-a aruncat o sticlă de apă din zona noastră, însă nu în cei de la Rapid. S-a aruncat din frustrare, către arbitru.

Nu am avut nicio problemă cu cei de la Rapid, nicio secundă. Nu s-a pus problema să creăm un conflict”, a spus Adrian Mititelu junior.