3 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 1:08
No menu items!

Adrian Minune, pus sub acuzare în dosarul “Droguri pentru maneliști”

spot_img

Minune_DIICOT_SZ

Maneliştii Adrian Minune, Sorin Talent şi Costel Viju au fost citaţi, miercuri, de procurorii DIICOT în dosarul “Droguri pentru manelişti”.

Sursa Zilei a dezvăluit încă de acum o săptămână că în ancheta în care Florin Salam a fost pus sub acuzare pentru consum de droguri în formă continuată sunt vizaţi mai mulţi interpreţi de manele aflaţi în legătură cu clanurile interlope din Bucureşti. Primii citaţi în calitate de învinuiţi, în această cauză, sunt Adrian Minune, Sorin Talent şi Costel Viju.

Dosarul “Droguri pentru manelişti” a fost înregistrat iniţial la DIICOT Bucureşti, acolo unde se aflau în lucru mai multe dosare privind reglări de conturi între clanurile interlope. Dosarul a fost preluat de DIICOT – Structura Centrală după promovarea procurorului de caz.

Interceptările le-au dat anchetatorilor primele indicii privind implicarea unor manelişti în deţinerea, consumul şi chiar în finanţarea traficului de droguri, cercetările fiind apoi completate cu denunţuri făcute chiar de furnizori.

De notorietate este şi relaţia dintre Adrian Minune şi Florin Salam, pe de o parte, şi clanul Carani, de cealaltă. Un rechizitoriu al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti arată cum interlopii poartă adevărate războaie pentru influenţa asupra maneliştilor, pe care-i folosesc ca să-şi crească notorietatea, dar şi ca să strângă informaţii despre clienţi pe care-i şantajează apoi, folosind violenţa.

Adrian Minune şi finul său Florin Salam s-au mai întâlnit şi în 2010 în biroul anchetatorilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti i-au pus pe amândoi sub acuzare pentru favorizarea infractorului într-un dosar privind o tentativă de omor comisă de fiul lui Nuţu Cămătaru. Acesta din urmă a şi fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru că l-a înjunghiat, în renumitul club Million Dollars din Capitală, pe un bodyguard cunoscut în lumea interlopă drept “Italianu”, membru al clanului Caranilor, rival al Cămătarilor.

Maia Constantin