-0.8 C
București
luni, 17 ianuarie 2022 - 6:15
No menu items!

Adrian Iovan, înmormântat la Cimitirul Bellu Catolic, cu onoruri militare. FOTOGALERIE

spot_img

 Iovan 5_SZ

Pilotul Adrian Iovan, care a decedat luni în accidentul aviatic din Munții Apuseni, va fi înmormântat vineri la Cimitirul Bellu Catolic, cu onoruri militare.

Ceremonia religioasă va avea loc începând cu ora 13,00.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Adrian Iovan a fost depus joi la capela Bisericii Sf. Ilie din Rahova, după ce timp de trei ore cei care l-au cunoscut au putut să-i aducă un ultim omagiu la Școala Superioară de Aviație Civilă.

Pilotul Adrian Iovan a murit ca urmare a unui șoc traumatic și hipotermic, potrivit necropsiei efectuate marți la Serviciul de Medicină Legală Alba.

La bordul avionului de tip BN 2 se aflau șapte persoane, doi membri ai echipajului și cinci medici, care se deplasau la Oradea pentru a preleva ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Pilotul Adrian Iovan și Aurelia Ion, ofițer-student, au decedat și cinci persoane au fost rănite după ce aeronava în care se aflau s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

Cei patru răniţi, medicii Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş (Bihor ) şi copilotul Răzvan Petrescu se află internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca Cluj.

C.A.