-1.9 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 13:48
No menu items!

Adrian Duicu, suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi

spot_img

adrian duicu

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu, arestat pentru fapte de corupţie, a fost suspendat din funcţie, vineri, după ce Prefectura Mehedinţi a primit o adresă de la Curtea Supremă, potrivit căreia lui Duicu i s-a respins recursul la decizia Curții de Apel București (CAB) de arestare preventivă a acestuia.

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a declarat că vineri, în jurul prânzului, a emis ordinul de suspendare din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi a lui Adrian Duicu, potrivit Mediafax.

Adrian Duicu a fost suspendat până la definitivarea cauzei aflate pe rolul instanţei. În cazul în care Adrian Duicu nu îşi va da demisia din funcţie până la pronunţarea unei sentinţe definitive şi irevocabile în cazul procesului, pe fond, mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean va înceta de drept dacă sentinţa va fi cu condamnare.

În 10 aprilie, magistrații Curții Supreme au decis definitiv ca preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu, şeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, acuzaţi de fapte de corupţie, să rămână în arest.

Cei trei au fost arestaţi preventiv pe 4 aprilie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

D.M.