4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 18:31
No menu items!

Adrian Duicu, fostul președinte al CJ Mehedinți va fi judecat de un magistrat care are legături cu avocata lui

spot_img

Posibila incompatibilitate. Judecătorul Viorica Costiniu de la Curtea de Apel București va analiza dosarul în care fostul președinte al CJ Mehedinți, Adrian Duicu, a fost trimis în judecată. Unul dintre apărătorii acestuia, Alice Drăghici, l-a apărat și pe soțul judecătoarei, Florin Costiniu, condamnat pentru corupție.

Costiniu Viorica_SZ

Adrian Duicu, fostul șef al IPJ Mehedinți, Ștefan Ponea, dar și ceilalți 8 inculpați din același dosar au picat la completul Vioricăi Costiniu, care este și preeșdinte de onoare al Asociației Magistraților din România. Soțul Vioricăi Costiniu, Florin Costiniu, fost judecător la Înalta Curte, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare în dosarul fostului senator Cătălin Voicu. DNA a solicitat, în urmă cu trei ani, o verificare a Inspecției Judiciare a CSM, pentru a stabili dacă Viorica Costiniu poate judeca dosarele instrumentate de DNA, având în vedere că soțul fusese condamnat într-un dosar al DNA. CSM a decis că deși s-ar afla într-o aparentă incompatibilitate, magistratul poate judeca dosarele DNA. Florin Costiniu a fost apărat, în procesul său, de Alice Drăghici, avocat care acum îl apără pe Adrian Duicu.

Viorica Costiniu a fost ținta presei atunci când nu a dat mandat de arestare pentru Puiu Popoviciu, afaceristul controversat din anturajul familiei Băsescu sau când a decis eliberarea din arest a altui afacerist controversat, Sorin Ovidiu Vîntu.

 C. Ciupercă/ M. Nedelcu