25.3 C
București
marți, 30 mai 2023 - 13:22
No menu items!

Adolescenta din Sibiu care a căzut de la etajul 9 juca „Balena Albastră”. Dosarul, declinat DIICOT

spot_img

Adolescenta în vârstă de 15 ani care a murit, pe 15 martie, după ce, în timp ce îşi făcea un selfie cu prietenii la etajul nouă al unui imobil din centrul Sibiului, a căzut, juca ”Balena Albastră”. Există indicii că decesul tinerei nu a fost accidental, ci un act de suicid, arată procurorii Parchetului Tribunalului Sibiu, care au declinat DIICOT ancheta în cazul morții fetei.

Potrivit procurorilor, au fost audiaţi martorii care au însoţit-o pe adolescentă, precum şi două profesoare care făceau parte din grup. Martorii au povestit că fata a urcat pe acoperişul imobilului pentru a vedea panorama municipiului Sibiu.

”De asemenea, s-a mai reţinut că minora VDŞ a descărcat, pe telefonul său mobil, jocul intitulat <<Balena albastră>> şi a început a-l juca folosind pseudonimul „vovo_666”, având mai multe postări pe Facebook şi Instagram care indică parcurgerea acestui joc, precum şi unele imagini cu trimitere directă la acte de suicid”, se arată într-un comunciat transmis, miercuri, de reprezentanţii Parchetului Tribunalului Sibiu.

Există date şi indicii temeinice că decesul numitei VDŞ nu a fost unul accidental, ci un act de suicid determinat de persoane rămase neidentificate până la acest moment ce ar fi putut recurge la constrângere morală în acest scop al determinării sinuciderii, prin intermediul acestui joc <<Balena albastră>>, în cadrul căruia sarcina finală de îndeplinit ar fi tocmai actul de sinucidere”, mai arată anchetatorii.

Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a dispus declinarea dosarului în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov, în condiţiile în care la nivelul acestei unităţi este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de utilizatori ai jocului respectiv.

R.D.