10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 11:13
No menu items!

Admitere liceu 2018. Cum se face repartizarea elevilor din clasa a VIII-a

spot_img

După publicarea rezultatelor la Evaluarea Națională, elevii așteaptă cu emoții admiterea la liceu. Media de admitere, în baza căreia se va face înscrierea la liceu, se calculează ca medie ponderată între cea generală obținută la examenul de Evaluare Națională 2018, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20%.

Fiecare unitate de învăţământ gimnazial transmite către către comisia de admitere baza de date cuprinzând mediile generale de absolvire ale absolvenţilor clasei a VIII-a, precum şi lista elevilor corigenţi, repetenţi, cu situaţia neîncheiată sau exmatriculaţi, prin completarea acestor informații în aplicația informatică centralizată. 

Media de admitere la liceu în 2018 se calculează în felul următor:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

MA = media de admitere;

-0:12

ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII;

EN = media generală obținută la examenul de Evaluare Națională, clasa a VIII-a

Cum se face repartizarea elevilor de clasa a VIII-a

În perioada 29 iunie-3 iulie, absolvenții de gimnaziu și părinții acestora vor completa opțiunile liceelor și profilului pe care doresc să-l urmeze minorul în fișele de înscriere, asistați de diriginți, Absolvenții de gimnaziu care doresc să participe la admitere în alt județ vor completa fișele de înscriere conform procedurii stabilite de Comisia Națională de Admitere.

Repartizarea computerizată la licee se va face la data de 9 iulie, în funcție de media de admitere obținută și de opțiunile făcute pe fișa de înscriere la admiterea la liceu. Pentru liceele din filiera vocațională, profilurile sportiv, militar, teologic, artistic, pedagogic, precum și pentru Liceul Waldorf, specializarea filologie, s-au organizat probe de aptitudini în luna mai. 

Repartizarea  pe licee, anunțată pe EDU.RO

Repartizarea computerizată la licee se va face la data de 9 iulie și va fi anunțată pe edu.ro. În perioada 10-13 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații. Pe 13 iulie, unitățile învățământului liceal de stat vor transmite situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă.  

În perioada 16-18 iulie 2018, Comisia județeană de admitere va rezolva situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, repartizarea candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care nu au participat și a celor care au participat, dar nu au fost repartizați în această etapă.

Olimpia Diaconiuc