8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 2:19
No menu items!

ADMITERE FACULTATE 2014. Concurenţa în Bucureşti: Unde sunt cei mai mulţi candidaţi pe loc

spot_img

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Bucureşti a scos anul acesta la concurs, în cadrul celor patru facultăţi, 930 de locuri finanţate de la buget, dar şi 520 de locuri disponibile la taxă

amfiteatru

Peste 3.800 de absolvenţi, printre care şi 24 de olimpici, s-au înscris pentru a susţine examenul de admitere la cele patru facultăţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Bucureşti, cea mai mare concurenţă – 4,5 candidaţi pe loc, fiind la Facultatea de Medicină.

UMF “Carol Davila” din Bucureşti a scos anul acesta la concurs, în cadrul celor patru facultăţi, 930 de locuri finanţate de la buget, dar şi 520 de locuri disponibile la taxă. La finalul sesiunii de înscriere au fost validaţi 3.802 candidaţi pentru toate cele patru facultăţi din cadrul universităţii.

Potrivit UMF, La Facultatea de Medicinǎ, unde sunt 510 locuri la buget şi 250 locuri cu taxă, s-au ȋnscris 2.334 de candidaţi, printre care şi 24 de olimpici.

La Facultatea de Medicinǎ Dentarǎ s-au înscris 515 candidaţi, pentru a ocupa cele 131 de locuri la buget şi 125 cu taxă.

De asemenea, la Facultatea de Farmacie, care a scos la concurs 141 de locuri la buget şi 100 cu taxă, şi-au depus dosarele 435 de tineri, iar pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) au optat 518 candidaţi, care vor concura pentru 95 de locuri la buget şi 45 cu taxă.

La Facultatea de Medicină există 4,5 candidaţi pe un loc finanţat de la buget, în timp ce pentru Facultatea de Medicină Dentară există un număr de 3,9 candidaţi pe un loc la buget“, au precizat reprezentanţii UMF.

Listele nominale ale candidaţilor în ordine alfabetică, sălile în care se desfăşoară concursul de admitere şi repartiţia candidaţilor pe săli vor fi afişate la avizierele Facultăţii de Medicină (pentru specializările Medicină şi FMAM), respectiv ale Facultăţii de Medicină Dentară şi Facultăţii de Farmacie, cu o zi înainte de concursul de admitere.

Examenul de admitere pentru toate facultăţile din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti va avea loc miercuri, 23 iulie, ȋncepând cu ora 09.00.

Accesul candidaţilor în săli se va face de la ora 08.00, pe baza cărţii de identitate sau a paşaportului valabil precum şi a legitimaţiei de concurs tip, eliberată la înscriere de către secretariatele facultăţilor. La ora 8.30 va începe distribuirea chestionarele pentru răspunsuri.

Durata probei scrise va fi de două ore si jumătate în cazul specializărilor Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, două ore pentru admiterea la specializările Asistenţă Medicală Generală şi Moaşe, respectiv o oră şi jumatate pentru celelalte specializari ale FMAM.

Corectarea lucrărilor/chestionarelor de concurs se va face imediat după finalizarea probei scrise, în sala de concurs, în prezenţa candidatului şi a unui martor (din rândul candidaţilor care semnează pe chestionar alături de candidat), prin citire computerizată (scanare) sau prin corectură manuală, în cazul imposibilităţii realizării corecturii electronice, urmând ulterior să se facă verificarea tot prin citire computerizată a rezultatelor.

“Rezultatele finale şi lista candidaţilor admişi vor fi afişate la avizierele facultăţilor după termenul de contestaţii şi rezolvare a acestora. Contestaţiile privind rezultatele probelor scrise (punctaj) se înregistrează şi se depun la secretariatele facultăţilor în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor (începând cu ora şi data afişării acestora). Candidaţii pot contesta doar propriile rezultate”, a mai arătat UMF.

Lucrările/chestionarele de concurs contestate vor fi recorecta, prin citire computerizată (rescanare), în prezenţa candidatului care a depus contestaţia. Rezultatele finale vor fi afişate în termen de 24 de ore de la expirarea termenului de rezolvare a contestaţiilor.

“Decizia comisiei de contestaţii privind rezultatele probei scrise este definitivă. După afişarea rezultatelor finale, actele candidaţilor respinşi se restituie acestora, la cerere, pe baza cărţii de identitate, în cel mult 48 de ore de la depunerea cererii, fără perceperea vreunei taxe”, a precizat sursa citată.

D.M.