10.9 C
București
joi, 4 martie 2021 - 21:07

Administratorul special al Complexului Hunedoara, schimbat din funcție

Dan Cârlan a fost înlocuit cu Sorin Mangu, până în prezent, administrator neexecutiv al CEH şi profesor la Universitatea din Petroşani

dan carlan

Complexul Energetic Hunedoara are un nou administrator special, după ce ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a decis că schimbarea lui Dan Cârlan va duce la eficientizarea companiei. Cârlan a ocupat această funcție din 15 aprilie 2013.

“Este important în contextul actual să luăm măsuri pentru eficientizarea CEH. Din acest motiv, am decis numirea în funcţia de administrator special a unui profesionist, cu o bună reputaţie în sectorul energetic”, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Privatizarea majoritară a CEH a reprezentat o condiționalitate asumată de Guvernul României în cadrul acordului încheiat în anul 2011 cu instituțiile financiare internaţionale. Potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Enegie, procesul se derulează în conformitate cu prevederile HG 86/2013 pentru aprobarea strategiei de privatizare prin metoda majorării de capital social, prin aport de capital privat, al Complexului Energetic Hunedoara.

”În vederea pregătirii și realizării privatizării, CEH a achiziţionat, cu respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare, servicii de consultanţă juridică necesare procesului de selectare și contractare a serviciilor de consultanță pentruprivatizare”, se mai arată în comunicatul Departamentului.

Dan Cârlan a fost, până la 16 aprilie 2014, consilier personal al secretarului de stat Maricel Popa. De la CEH, Cârlan a încasat în 2013 suma de 128.550 lei (29.000 de euro), ceea ce înseamnă o indemnizație de peste 2.400 de euro pe lună.

Pe lângă acești bani, Cârlan a mai încasat anul trecut alte 99.860 de lei (22.600 de euro), din funcții deținute la Ministerul Mediului, Ministerul Economiei, Departamentul pentru Energie și Compania Națională a Uraniului.

C.C.