7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 5:55
No menu items!

Administrația Străzilor dă 5 milioane de euro pe an pe întreținerea semafoarelor

spot_img

Sute de semafoare din București sunt fie nefuncționale, fie într-o stare de degradare

semafoare

Chiar dacă semaforizarea din București este un dezastru, Alina Roman, șefa Administrației Străzilor și-a propus să cheluiască 16 milioane de euro, bani de la bugetul local, pentru serviciile de mentenanță ale instalațiilor pentru managementul traficului rutier în Capitală.

Administrația Străzilor București a lansat licitația pentru încheierea unui acord-cadru privind „servicii de mentenanță, reparatii și modernizări ale instalațiilor și echipamentelor pentru managementul traficului rutier în Municipiul Bucuresti în vederea asigurării permanente și la parametrii optimi de funcționare a instalațiilor de semaforizare amplasate în Capitală”. Contractul de peste 57 milioane de lei, fără TVA, va fi semnat pe o perioadă de 36 de luni și prevede :

– Servicii de întreținere a semafoarelor

– Instalare de semafoare

– Servicii de instalare de echipament de comunicații

–       Servicii de instalare de echipament video

–       Servicii de instalare de echipament de procesare a informațiilor

Ofertanții vor fi obligați să dețină o autoutilitară, mașină de tăiat asfalt, mașini de intervenție, platformă autoridicatoare, aparat de etichetat industrial, grup electrogen, trusă sudură fibră optică, aparat de masură pentru fibră optică și software dedicat pentru microsimularea scenariilor de trafic.

Deși este o licitație de peste 16 milioane de euro, din bani publici, Administrația Străzilor nu va organiza licitația publică. Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 17 octombrie 2014, iar deschiderea ofertelor are lor în 20 octombrie la sediul Administrației Străzilor.

Ștefan Etveș