7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 23:38
No menu items!

Administrația Penitenciarelor va stabili regimul de detenție al celor opt condamnaţi în dosarul „Transferurilor”

spot_img

dosarul transferurilor

Administrația Penitenciarelor urmează să stabilească, săptămâna viitoare, regimul de detenţie al celor opt condamnaţi în dosarul transferurilor – George Copos, Mihai Stoica, Gheorghe Popescu, Victor şi Giovani Becali, Cristian Borcea, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu. Primilor şapte le-a expirat marți perioada de carantină, iar lui Gigi Neţoiu urmează să îi expire miercuri.

Membrii comisiei vor decide, în funcţie de perioada de pedeapsă aplicată, de vârstă, de starea de sănătate şi de alţi factori, regimul de detenţie de care va beneficia fiecare, închis sau semideschis.

Cum toţi au de executat pedepse de peste trei ani, cel mai probabil aceștia vor beneficia de regim închis de detenţie, potrivit legii 254/2013, care spune că regimul închis se aplică, iniţial, persoanelor condamnate la pedepse mai mari de 3 ani, dar care nu depăşesc 13 ani.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în 4 martie, pe Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni de închisoare, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani şi şase luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, iar pe Gigi Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Avocaţii lui Mihai Stoica şi Cristian Borcea dar și cei ai verilor lui Gigi Becali au depus la Curtea de Apel Bucureşti contestaţie în anulare, în cazul condamnărilor primite.

Sesizarea lui Mihai Stoica a avut primul termen de judecată în 21 martie. Instanţa a amânat atunci judecarea pentru 4 aprilie, întrucât decizia din dosarul transferurilor de jucători nu a fost motivată.

Contestaţia lui Cristian Borcea a fost înregistrată în 12 martie şi va fi judecată în 28 martie.

G.T.