7.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 9:37
No menu items!

Adjunctul șefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, destituit din funcţie

spot_img

Şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a anunţat, vineri, că l-a destituit din funcţie pe inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, Nicolae Eugen Alexe, care era împuternicit pe această poziţie, în urma neregulilor din cazul fetei ucise în Caracal.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Inspectorul general al Poliției Române, chestor general de poliție Ioan BUDA, se deplasează în Caracal, pentru a coordona activitățile la fața locului.

De asemenea, din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, împuternicirea adjunctului inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, comisar-șef de poliție Alexe Nicolae Eugen, aflat la comanda unității, a încetat.

Totodată, conducerea Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe din cadrul Direcției Control Intern – I.G.P.R., pentru a verifica modul de intervenție și acțiune al polițiștilor în cazul de la Caracal”, se precizează într-un comunicat al Poliției Române. 

Surse judiciare citate de Antena 3 au precizat că poliţiştii din Caracal ştiau locaţia în care se afla Gheorghe Dincă încă de noaptea, dar, procurorul de caz a așteptat autorizaţie de percheziţie pentru dimineaţa. Procurorul general Bogdan Licu a anunţat, vineri, că la DIICOT a fost declinat un dosar constituit ca urmare a dispariţiei primei fete şi că există posibilitatea ca dosarul în care este cercetată moartea Alexandrei să fie preluat de către Direcţie.

„Da, am constatat că este un dosar la DIICOT constituit nu de luni de zile, ci urmare a dispariţiei de zilele trecute a unei alte fete (cea dispărută în aprilie -n.r.). În acest moment, analizăm posiblitatea ca prezentul dosar unde se face cerctarea la faţa locului să fie preluat de către DIICOT şi instrumentat. Da, dar nu am în acest moment datele exacte. Nu s-a constituit dosarul atunci (aprilie -n.r.) la DIICOT, ci la altă structură de parchet, după care a fost declinat la DIICOT. Era un cerc mai mare de suspecţi şi în acest cerc apărea acest om”, a declarat Bogdan Licu, la Antena 3.

Procurorul general a reiterat ideea potrivit căreia poliţiştii puteau interveni în momentul în care au aflat locaţia exactă, fără să aştepte autorizaţia de percheziţie.

„Eu cred că dacă se ştiau aceste lucruri se intervenea. Din momentul în care a fost identificată acea locaţie şi s-a intervenit au trecut ore multe. Organele de poliţie, în cazuri flagrante pot să intervină fără a aştepta autorizaţia procurorului. (…) E absolut incredibil ce s-a întâmplat şi dacă aşa s-a întâmplat e de nepermis. Eu nu pot să îl preiau eu acest caz. În acest moment noi analizăm oportunitatea preluării cauzei de către DIICOT. Vom vedea dacă au fost erori şi ce erori au fost. Cineva trebuie să instrumenteze acest caz (…) Ei trebuiau să intervină exact în momentul în care au identificat locaţia şi aici trebuie să vedem ce s-a întâmplat. Nu ştiu dacă se ştia sau nu se ştia. Eu refuz să cred că procurorii DIICOT ştiau”, a completat Bogdan Licu.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus, vineri, efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru a fi analizat modul în care procurorii din structură au supravegheat cercetarea în cazul fetei din Olt.

Surse judiciare citate de Antena 3 au precizat că autorizaţia de percheziţie a locuinţei lui Gheorghe Dincă, suspectul în cazul crimei din Caracal, s-ar fi dat vineri dimineaţa, în jurul orei 3.00 – 3.30. Cu toate acestea, percheziţia domiciliară a început doar la ora 6.00 dimineaţa.

foto: Mediafax