3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 4:43
No menu items!

Adjunctul liderului Statului Islamic, ucis într-un atac aerian în Irak

spot_img

Liderul SI a fost “rănit grav” în acest atac

statul islamic

Adjunctul liderului grupării Statul Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi, Auf Abdulrahman Elefery – alias Abu Suja, a fost ucis într-un atac aerian al coaliţiei conduse de către Statele Unite asupra unui convoi al organizaţiei jihadiste la al-Qaim, au declarat surse tribale pentru Al Arabiya News, informează Mediafax.

Potrivit surselor citate de postul panarab cu sediul la Dubai, în Emiratele Arabe Unite (EAU), atacul a avut loc în regiunea oraşului irakian al-Qaim, situat pe râul Eufrat, în provincia Al-Anbar, în apropiere de frontiera cu Siria.

„El (Abu Suja) şi al-Baghdadi se despărţeau rar. Din acest motiv este posibil ca al-Baghdadi să fi fost împreună cu el (în momentul atacului”, a declarat Hisham al-Hashimi, un strateg irakian în domeniul securităţii, pentru ziarul britanic The Telegraph, care a postat pe site o imagine cu Abu Suja, scrie Al Arabiya online.

Liderul SI a fost “rănit grav” în acest atac, au declarat sâmbătă pentru postul panarab sursele tribale citate, adăugând că alţi lideri de rang înalt ai organizaţiei au fost ucişi în acest atac care a vizat o reuniune a liderilor SI.

Oficiali irakieni au declarat duminică că al-Baghdadi a fost rănit într-un atac aerian care a avut loc în weekend, afirmă postul panarab citând Associated Press.

Oficiali de la Pentagon au declarat însă că nu deţineau informaţii potrivit cărora al-Baghdadi ar fi rănit, potrivit agenţiei. Ministerele irakiene ale Apărării şi de Interne au anunţat în comunicate separate că liderul SI a fost rănit, fără să ofere alte precizări.

Postul panarab scrie că AP a citat duminică un oficial irakian în domeniul informaţiilor de la Ministerul de Interne care a declarat că atacul de la al-Qaim a avut loc sâmbătă dimineaţa. El cita informaţii din cadrul grupării, potrivit cărora al-Baghdadi a fost rănit în atac. Un oficial militar irakian de rang înalt, citat de tot agenţie, a declarat că a aflat într-o întâlnire operaţională că liderul SI a fost rănit. Însă niciunul dintre ei nu ştia cât de grav ar fi fost rănit.