16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 2:57
No menu items!

Adjud: Profesor de sport, găsit spânzurat în sala de sport a liceului

spot_img

sala de sport

Un profesor de educaţie fizică de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balş” din Adjud a fost găsit spânzurat vineri dimineaţă în sala de sport a unităţii de învăţământ, cadavrul bărbatului fiind descoperit de către un alt profesor, care mersese la oră împreună cu elevi de clasa a XI-a.

„Poliţiştii din Adjud au fost anunţaţi că profesorul, în vârstă de 36 ani, s-a spânzurat în incinta sălii de sport a liceului. Cadavrul va fi dus la Serviciul de Medicină Legală Vrancea pentru necropsie, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Judeţene Vrancea.

Cadavrul profesorului Gabriel Ilie a fost descoperit de către un alt profesor care a mers la sala de sport împreună cu mai mulţi elevi de clasa a XI-a.

Profesorul nu mai fusese văzut de la jumătatea săptămânii, iar joi mama acestuia anunţase Poliţia despre dispariţia bărbatului.

Acesta avea trei copii pe care îi creştea singur, cu ajutorul mamei sale, şi avea probleme financiare.

„Am înţeles că avea ceva probleme familiale, financiare, şi a găsit ca singură soluţie sinuciderea. Colegul care l-a găsit este în stare de şoc”, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, Vasilica Zaharia.

La rândul său, Valentin Mitrofan, directorul Colegiului „Gheorghe Balş”, a spus că este analizată posibilitatea ca elevii care l-au descoprit spânzurat pe profesor să fie consiliaţi de un psiholog.

„Copiii au deschis uşa, erau doi copii care au apucat să intre în sala de sport, după care i-am întors din drum pe ceilalţi, i-am întors în şcoală. O să analizăm posibilitatea de a-i trimite la psiholog la consiliere pe cei care au văzut. Am discutat cu ei şi au spus că nu sunt afectaţi, dar vom încerca să-i trimitem la psiholog. Este o imagine pe care nu aş vrea să o mai văd vreodată. Ultima dată l-am văzut pe profesor miercuri, apoi a sunat mama lui, spunând că nu îl găseşte.

L-am sunat pe telefon şi eu şi colegii, am anunţat Poliţia, nu l-am găsit nicăieri, iar între timp o colegă a spus să îl căutăm în sala de sport. Ne-am deplasat la sala de sport eu, ea, un alt profesor de sport şi copiii de la clasa a XI-a A care aveau oră, iar când am deschis uşa l-am văzut pe profesor atârnat de spalierele de gimnastică”, a declarat pentru Mediafax directorul Colegiului „Gheorghe Balş” din Adjud.

Lucian Mera