7.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 15:22
No menu items!

Adina Vălean se contrazice cu Antonescu în conferință de presă

spot_img

Antonescu_Valean_SZ

Europarlamentarul PNL Adina Vălean – candidat la un nou mandat la Bruxelles – și soțul ei, președintele PNL, Crin Antonescu, nu se înțeleg, nici măcar în conferință de presă, în privința discursului public și a împărțirii responsabilităților când vine vorba despre faptul că, de multe ori, românii nu înțeleg anumite decizii luate în Parlamentul European și efectele acestora.

Vineri, într-o conferință de presă pe tema modului în care România va fi reprezentată la Bruxelles de parlamentarii PNL, Antonescu a încercat să explice care sunt motivele pentru care aceștia ar trebui să obțină avizul Bucureștiului înainte de a exprima puncte de vedere la Bruxelles.

E nevoie ca reprezentanții României în forurile europene să vină în Parlament, să-și facă cunoscute punctele de vedere, să-și ia un mandat explicit sau indirect pentru ceea ce susțin acolo. (…)Noi ar trebui – și o vom face la PNL cu siguranță – să știm mai mult de la propriii noștri europarlamentari care e agenda și care e poziția lor. Asta o decidem în partid, iar cei care oficial reprezintă România, reprezentanții Guvernului în această situație cum a fost semnarea tratatului european (…) la asta ne-am referit atunci când am vorbit despre dezbateri în Parlament, nu audieri, că nu e vorba de o comisie care îi ia la întrebări pe acești oameni, ci o aducere în dezbaterea publică din România a unor soluții, a unor ipoteze, a unor decizii care se iau în Parlamentul European și care, odată luate, vin direct și afectează viața românilor, la nivel de cetățean, la nivel de întreprinzător, la nivel de salariat.

Crin Antonescu

președinte PNL

Adina Vălean a încercat că completeze ideea exprimată de Crin Antonescu: “E o chestiune pe care noi am văzut-o și pe care cetățenii din România o înțeleg… mai greu“. Crin Antonescu a intervenit: “Din cauza presei!“.

“Din cauza Guvernului!”, și-a interpelat Vălean soțul. Antonescu a replicat scurt: “E totuna, începe să fie totuna!”.

Raluca Dan