3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 21:44
No menu items!

Adina Buzatu, acuzată a doua oară de nereguli în firmele sale

spot_img

diicot

Percheziții la toate magazinele creatoarei de modă Adina Buzatu. Procurorii DIICOT şi poliţiştii au descins, luni dimineaţă, la 65 de sedii ale mai multor firme din țară, dar şi într-un hotel de lux din Bucureşti, în cadrul unei acţiuni care a vizat destructurarea unei grupări formate din 20 de persoane, acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cei vizaţi ar fi creat un circuit financiar prin care 120 de societăţi comerciale au înregistrat în contabilitate facturi fictive, beneficiind de reduceri importante de impozit  pe profit şi TVA, folosindu-se de 30 de firme fantomă. Prejudiciul cauzat bugetului statului este de aproximativ 100 milioane lei, iar reprezentanţii structurilor financiare au demarat procedurile pentru recuperarea acestuia.

Adina Buzatu a intrat în atenţia poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Capitalei, în luna octombrie 2012, când mai mulți clienţi au sesizat faptul că ar fi pus la vânzare în magazinele sale haine contrafăcute. Poliţiştii de la Economic au verificat zeci de magazine, printre care şi cele deţinute de Adina Buzatu, şi au descoperit nereguli grave: haine luate din en-gros cu etichetele schimbate, pantofi de calitate îndoielnică vânduti la preţuri de Milano şi haine fabricate în Turcia, fără acte de provenienţă. Adina Buzatu nu a putut justifica nici atunci prezenţa respectivelor articole de îmbrăcăminte.

G.T.