23.5 C
București
luni, 15 iulie 2024 - 4:42
No menu items!

Adidas inventează cabina virtuală de probă. VIDEO

spot_img

Adidas inventează cabina virtuală de probă. VIDEO

Producătorul german Adidas a prezentat la CeBIT 2013 o nouă tehnologie care va permite probarea virtuală a echipamentului sportiv, înaintea de efectuarea unei achiziții on-line. Lipsa unui contact direct cu produsul cumpărat este principala problemă care împiedică dezvoltarea comerțului on-line cu haine și încălțăminte, în contextul în care acest tip de comerț câștigă tot mai mult teren. CeBIT este cel mai mare târg de IT și telecom, se desfășoară anual la Hanovra, în Germania, iar ediția din acest an are loc în perioada 5-9 martie.

Sistemul se cheamă BodyKinectizer și constă într-o consolă care funcționează pe platforma Microsoft Kinect. Clienții vor putea să determine rapid măsura care li se potrivește. Sistemul va fi disponibil în două variante – pentru acasă și pentru magazine.

 

Acest sistem face parte dintr-un concept denumit  „Next Generation Fashion Store“, care a luat un premiu pentru inovare la această ediție a CeBIT. Conceptul mai cuprinde un sistem denumit „CyberFIT“ – o cabină de probă interactivă, care oferă detalii ale produselor și recomandări, permite conectarea la rețelele sociale și simulează un mediu virtual în 3D prin care, de exemplu, se simulează atmosfera de pe un vârf de munte atunci când un client probează o jachetă de munte.

”Proiectul ilustrează foarte bine faptul că tehnologia informației capătă din ce în ce mai multă importanță în business și poate oferi un avantaj competitiv real”, potrivit unei relatări de pe site-ul companiei.

V.B.