19.3 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 7:05
No menu items!

Adi Bărar, fondator al trupei Cargo, a murit la vârsta de 61 de ani

spot_img

Chitaristul şi compozitorul Adi Bărar, fondator al trupei rock Cargo, s-a stins din viață, luni, la vârsta de 61 de ani, în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Anunțul a fost facut pe pagina de Facebook a grupului timişorean.

„Aşa intens cum a trăit toată viaţa pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, aşa a luptat până azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Barar! 15.01.1960 – 08.03.2021”.

În mesaj au fost adăugate şi versurile: „Şi de-o fi şi eu să mor/ Nu vreau să vă întristaţi!/ Să cântaţi şi să jucaţi, până în zori… / Şi dacă din când în când/ O să mă primiţi în gând/ Voi fi aproape de voi!”.

Liderul şi fondatorul formaţiei rock Cargo a fost confirmat, luna trecuta, cu Covid-19 și internat în stare gravă pe Secţia ATI a Spitalului Judeţean Timişoara. El avea şi unele afecţiuni mai vechi.

Născut pe 15 ianuarie 1960, la Timişoara, Adi Bărar a început să cânte la chitară încă de pe când nici nu împlinise 9 ani. În 1985 a fondat trupa rock Cargo, una dintre cele mai longevive şi mai de succes formaţii de gen din România.

Cargo a fost înfiinţată în formula: Adi Bărar (chitară), Carol Bleich (baterie), Tavi Iepan (chitară), Tibi Gajdo (bas), Dinel Tollea (clape) şi Nae Tarnotzi (voce). După mai multe schimbări de componenţă, Leo Iorga a fost cooptat ca solist. El a făcut parte din trupă până în 1989, an în care Ovidiu Ioncu, poreclit “Kempes“, a câştigat concursul organizat pentru postul de solist.

                                                                                                                Adina Silav