7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 0:38
No menu items!

Adeverința de la medicul de familie, OBLIGATORIE la începutul școlii. Cu câteva zile înainte să înceapă cursurile, copiii vor sta la cozi la cabinete

spot_img

Adeverința medicală pentru înscrierea în colectivitate și avizul epidemiologic pentru intrarea în colectivitate sunt obligatorii pentru elevi și preșcolari, la începerea noului an școlar.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că nu se va renunța, deocamdată, la această măsură, deoarece copiii au stat acasă din luna martie și nu au mai fost „evaluați” de mult timp.

Medicii de familie ceruseră să se renunțe la aceste adeverințe la începutul anului școlar, motivând că valul de părinți și copii care se vor prezenta la cabinete într-un timp foarte scurt crește riscul de îmbolnăvire atât pentru copii, cât și pentru bolnavii cronici care merg la medicul de familie.

Raluca Zoițanu, medic de familie și președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, a explicat miercuri, pentru HotNews.ro, că multe școli și grădinițe cer ca aceste avize să aibă chiar data începerii școlii, ceea ce ar însemna ca în dimineața începerii anului școlar, la ora 8:00, sute de copii și părinții lor să fie la cabinetul medicului de familie pentru avize.