8.8 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 5:19

Adele a dominat scena la Gala Brit Awards. Câte premii a primit

Cântăreața Adele este marea câştigătoare a premiilor industriei muzicale britanice.

Cântăreaţa a luat nu mai puţin de patru trofee. Premiul prentru cea mai bună trupă britanică i-a revenit formației Coldplay, care a devenit astfel cea mai de succes formaţie din istoria Brit Awards.

Cea mai bună artistă, cel mai bun album al anului, cea mai bună melodie, „Hello” sunt cele mai importante premii pe care artista britanică Adele le-a primit. De asemenea, Adele a plecat acasă şi cu premiul pentru succes global, anunţat de organizatori într-un mod inedit.

Astfel, astronautul britanic Tim Peak a fost cel care a desemnat-o pe Adele câștigătoarea premieului pentru succes global de pe Stația Spațială Internațională.

„Felicitări incredibilei Adele! Ea a provocat o furtună în toată lumea şi este un simbol la nivel global. Mi-aş dori să fiu acolo să-ţi înmânez personal premiul şi te asigur că aici, sus, suntem mari fani ai tăi”, a spus Tim Peak.

Adele a primit premiul în lacrimi.

„Vă mulţumesc! Nu mă pot abţine să nu plâng din cauza mesajului video al lui Tim Peak. Copilul meu va spune că sunt grozavă”, a fost reacția cântăreței.

Coldplay a primit premiul pentru cea mai bună trupă britanică. În total, Coldplay deține în total nouă premii, urmată îndeaproape cu opt de grupul Take That, fosta trupă a lui Robbie Williams, și de rockerii de la Artic Monkeys cu șapte premii.  

Distincţia pentru cel mai bun videoclip britanic al anului a fost adjudecată de One Direction cu „Drag Me Down”.

James Bay şi-a adjudecat trofeul pentru cel mai bun artist britanic al anului.

Cântăreţii internaţionali ai anului au fost desemnaţi Bjork şi Justin Bieber.

Regretatul artist David Bowie a fost omagiat la gala Brit Awards de către cântăreața britanică Annie Lennox și de către prietenul său, actorul Gary Oldman, potrivit Agerpres.

De asemenea, David Bowie a primit postum premiul „Icon” la gala Brit Awards. Gary Oldman a fost cel care a acceptat distincția pentru Bowie.

„Lumea a pierdut un artist de un talent transcendental. El era chiar definiția, întruchiparea vie a acestui cuvânt unic: idol”, a spus Oldman.

După anunțarea premiului, cântăreața neo-zeelandeză Lorde a interpretat piesa lui Bowie „Life on Mars”, tot în semn de omagiu adus rockerului britanic. 

Gala Brit Awards a fost închisă de marea câştigătoare a ediţiei de anul acesta, Adele.