21.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 21:50

Acuzații grave în Justiție! Grefierii acuză ministerul condus de Stelian Ion de IMIXTIUNI în instanțele de judecată

Grefierii vor face plângere penală împotriva ministerului Justiţiei, pe care îl acuză de imixtiuni în activitatea instanţelor de judecată.

Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial susține că preşedinţii curţilor de apel sunt sunaţi pentru a nu pune în aplicare decizii definitive ale instanţelor care prevăd majorări salariale.

”După ce a nemulţumit corpul magistraţilor prin modificările aduse legilor justiţiei, ministrul justiţiei Stelian Ion are un nou derapaj, de data aceasta sub forma unei imixtiuni în activitatea instanţelor de judecată în ceea ce priveşte plata drepturilor salariale. De ani de zile, grefierii se luptă în instanţă pentru câştigarea drepturilor salariale. O luptă fără sorţi de izbândă din cauza complicităţii ministrului Justiţiei, care anulează decizii judecătoreşti prin adrese trimise cu titlu de recomandare preşedinţilor Curţilor de Apel. În acest context, chiar dacă ştim că nu poate să se abţină, îi reamintim domnului ministru Stelian Ion că Ministerul Justiţiei nu are nicio calitate legală de a interveni în actul managerial exercitat de către angajatorii din sistemul judiciar”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Sindicatului Grefierilor.

De asemenea, reprezentanții grefierilor spuncă unii preşedinţi de instanţe nu s-au supus “recomandărilor” ministrului Stelian Ion şi au calculat majorările salariale datorate.

”Cei care au îndrăznit să fie corecţi, încep deja să suporte repercusiunile. Din informaţiile pe care le deţinem, s-a procedat chiar la apelarea telefonică a unora dintre preşedinţii curţilor de apel în încercarea disperată de a-i împiedica să emită astfel de acte”, mai susțin grefierii.

Sindicaliștii anunță că vor sesiza organele de urmărire penală, “în speranţa că reprezentanţii ministerului vor înţelege, în cele din urmă, noţiunea de decizie administrativă şi aceea de hotărâre judecătorească definitive”.

Emanuel Stan