16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 17:14

Acuzații grave după crimele de la Săpoca. Colegiul Medicilor s-a autosesizat

spot_img

Asociația pentru Protecția Pacienților lansează grave acuzații la adresa personalul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Județul Buzău.

Vasile Barbu, președintele asociației susține că în cazul atacului în urma căruia patru pacienți și-au pierdut viața, iar alți nouă au fost grav răniți, ar putea fi vorba de malpraxis, scrie pesurse.ro În opinia lui,  comportamentul violent al pacientului  datorat sevrajului ar fi trebuit prevăzut de personalul medical. 

Colegiul Medicilor  s-a autosesizat în cazul crimelor de la Săpoca. 

„Colegiul Medicilor Buzău se va sesiza, dar înainte de toate trebuiesc văzute condițiile, despre ce a fost vorba. Sesizare se va face și se va discuta tot ce s-a întâmplat, se va căuta să se constate cauzele din pricina cărora s-au întâmplat – pentru că lipsa aceasta de personal… Ținând cont de suprafață și de câți bolnavi sunt, numărul oamenilor care îi supraveghează este destul de mic și consecințele se văd”, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele Colegiului Medicilor Buzău, Ion Japie.

Pacientul de 38 de ani, internat voluntar pentru sevraj etilic se afla într-un salon sub supraveghere normală și nu suplimentară, așa cum a declarat chiar conducerea spitalului. Atacul, potrivit directorului Spitalului de Psihiatrie at fi durat extrem de puțin, sub un minut, timp, în care asistenta și restul personalului din spital nu au avut când să intervină. 

Bărbatul a pătruns în două saloane puțin după ora trei, înarmat cu un stativ de perfuzie. A atacat 13 pacienți care dormeau. Trei dintre ei au murit pe loc în urma loviturilor puternice. 

”Duminică dimineaţă, au fost aduşi la SJU Buzău, zece pacienţi dintre care trei în comă. Unul dintre pacienţi a fost declarat decedat în urma manevrelor de resusictare care nu au dat rezultat. Victimele prezintă agresiuni la nivelul extremităţii cefalice. Unii dintre ei sunt în stare gravă. În afara celor în comă, restul prezintă leziuni la nivelul calotei craniene şi a feţei. Majoritatea vor ajunge la Bucureşti pentru că e nevoie de Neurochirugie. Primul a plecat cu elicopterul la Floreasca, mai avem aviz de transfer de la spitalele Pantelimon şi Bagdasar”, a declarat Zoican, conform news.ro.

Potrivit unui comunicat, remis duminică presei de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, bărbatul acuzat de agresiunile comise la Spitalul de Psihiatrie Săpoca este încă internat în unitatea medicală, sub paza lucrătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al IPJ Buzău, conform Mediafax. “Urmează să se stabilească dacă acesta a avut discernământ  la momentul comiterii faptei”, se arată în comunicat.