20.7 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 1:10
No menu items!

Actrița LAUREN BACALL a murit

spot_img

Bacall a devenit celebră cu rolul din filmul „To Have and Have Not” al lui Howard Hawks, la vârsta de 19 ani

 Lauren Bacall

Actrița americană de cinema Lauren Bacall, poreclită „The Look” (Privirea) și care a făcut cariera în timpul epocii de aur a Hollywoodului, a murit marți la vârsta de 89 de ani, potrivit site-ului de informații din lumea celebrităților TMZ.

Potrivit TMZ, citat de AFP, actrița care a format un cuplu legendar în cinema cu Humphrey Bogart a decedat după ce a suferit un „accident vascular cerebral” (AVC).

Un mesaj postat pe contul de Twitter al familiei Bogart, @BogartEstate, afirmă: „cu profundă durere și cu multă recunoștință pentru viața ei incredibilă, confirmăm decesul lui Lauren Bacall”, după un anunț publicat de site-ul de informații din lumea celebrităților TMZ, citat de AFP.

Saptămânalul Variety precizează că ea a murit la domiciul său, în imobilul Dakota din New York.

Născută pe 16 septembrie 1924, la New York, Betty Joan Perske, numele adevărat al actriţei, a fost singura fiică a unor imigranţi evrei din familia fostului preşedinte israelian Shimon Peres.

Ea a devenit celebră cu rolul din filmul „To Have and Have Not” al lui Howard Hawks, la vârsta de 19 ani, în 1944, alături de Humphrey Bogart, cu care a format un cuplu legendar. A fost soţia lui Bogart timp de 12 ani, până la decesul actorului, în 1957.

C.A.