3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 8:35
No menu items!

Actriţa spaniolă Sara Montiel, o legendă a Hollywood-ului, a murit la 85 de ani

spot_img

Actrița spaniolă Sara Montiel a murit la 85 de ani

Actriţa spaniolă Sara Montiel, o legendă a Hollywood-ului, a murit luni, la reşedinţa ei din Madrid, la vârsta de 85 de ani.

Protagonistă a peste 60 de filme şi autoare a numeroase albume, cu hituri precum “Fumando espero” şi “Bésame mucho”, Montiel a fost un simbol al culturii spaniole din cea de-a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Sara Montiel s-a născut pe 10 martie 1928, la Campo de Criptana. Drumul spre glorie a fost lung pentru micuţa provincială săracă din La Mancha. Prea săraci pentru a putea să o crească, părinţii ei au încredinţat-o unor prieteni care au luat-o cu ei în Orihuela, în provincia Alicante. La vârsta de 13 ani, Sara Montiel a participat la un concurs muzical, al cărui câştigător urma să fie recompensat printr-un set de cursuri gratuite de comedie şi canto. A câştigat premiul I şi le-a dovedit foarte repede profesorilor săi că este foarte talentată.

A debutat în cinematografie în 1944 cu pseudonimul Maria Alejandra, dar a decis după scurt timp să îşi schimbe numele. A ales Sara, prenumele bunicii sale, şi Montiel, de la numele provinciei natale.

R.D.