Actorul Ion Besoiu NU a colaborat cu Securitatea

Decizia Curții Supreme în acest caz este definitivă și irevocabilă

ion_besoiu_

Actorul Ion Besoiu nu a fost colaborator al Securităţii. Așa au decis, joi, definitiv și irevocabil, magistrații Curții Supreme care au respins, ca nefondat, recursul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) împotriva unei sentinţe civile din noiembrie 2012 a Curţii de Apel Bucureşti.

Pe 13 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea CNSAS care cerea constatarea calităţii de colaborator al Securităţii în cazul lui Ion Besoiu. Hotărârea Curţii de Apel a fost atacată la Curtea Supremă.

CNSAS a mai avut pe rolul instanţei o cerere de constatarea a calităţii de colaborator pe numele lui Ion Besoiu, introdusă în noiembrie 2011. Şi respectiva acţiune a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti, pe motiv că este inadmisibilă, întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile pentru verificarea actorului.

În vârstă de 83 de ani, Ion Besoiu este unul dintre cei mai cunoscuţi actori români, cu zeci de roluri în filme şi seriale TV, între care “Haiducii”, “Răscoala”, “Ion, blestemul pământului, blestemul iubirii”, “Lumini şi umbre”, “Toate pânzele sus”, dar şi pe scena de teatru. Besoiu a fost director al Teatrului Bulandra din Bucureşti, timp de 12 ani.

R.D.

NICIUN COMENTARIU