24.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 14:23
No menu items!

Actorul australian Hugh Jackman a fost diagnosticat cu cancer de piele

spot_img

hugh-jackman

Actorul Hugh Jackman, născut în Australia, a dezvăluit, joi, pe platforma Instagram, că a fost diagnosticat cu o formă de cancer de piele, după ce doctorii au identificat celule canceroase într-un semn pe care îl avea pe nas, însă este vorba de un cancer al pielii care rareori devine malign.

Actorul, în vârstă de 45 de ani, a publicat pe Instagram o fotografie a sa cu nasul bandajat, afirmând că a fost diagnosticat cu carcinom bazocelular, după ce a fost la un control medical, la sfatul soţiei sale, actriţa şi producătoarea de film Deborra-Lee Furness.

Jackman și-a sfătuit fanii și prietenii să fie mai atenţi decât el şi să folosească creme cu protecţie solară.

„Vă rog să nu fiţi neglijenţi ca mine. Mergeţi la control şi folosiţi cremă cu protecţie solară!!!”, a scris Hugh Jackman pe contul său de Instagram.

Carcinomul bazocelular este cea mai frecventă formă de cancer de piele şi afectează peste 90% dintre pacienţii americani. Acest tip de cancer rareori devine malign, dar, tumoarea poate leza ţesutul din jur şi lăsa semne, dacă este înlăturată, potrivit site-ului medical WebMD.com.Jackman a fost supus deja unei proceduri de înlăturare a acestui semn de pe nas.

C.A.