11.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 22:02

Actori din Galați, contrabandiști de țigări

spot_img

Artiștii au fost prinși de vameșii moldoveni la întoarcerea dintr-un turneu în Republica Moldova

vamesi moldova

Mai mulți actori ai Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi au fost prinși de vameșii din Republica Moldova având în bagaje țigări de contrabandă. Actorii se întorceau dintr-un turneu în ţara vecină.

Vameşii de la postul Cahul-Oancea au descoperit în autocarul actorilor români peste 3.200 de pachete cu ţigări în valoare de peste 10.000 de euro.

Pe segmentul de ieşire din Republica Moldova, la postul vamal Cahul-Oancea pentru controlul vamal s-a prezentat un autocar cu numere de înmatriculare româneşti, condus de un cetăţean român. Autocarul avea ca pasageri un grup de actori ai unui teatru din România, care se întorceau din turneul desfăşurat în Republica Moldova. (…) Autocarul a prezentat mai multe suspiciuni, motiv pentru care a fost redirecţionat pe culoarul roşu, fiind supus unui control amănunţit, cu aplicarea tuturor mecanismelor de control vamal. Timp de peste trei ore, cu utilizarea echipamentelor speciale de control vamal, colaboratorii vamali şi poliţiştii de frontieră au scos 64.500 de ţigarete de diferite mărci, care erau ascunse în locuri special amenajate ale autocarului, precum şi în bagajele actorilor, printre vestimentaţia de teatru a acestora

Autoritatea Vamală din Republica Moldova
comunicat

Potrivit sursei citate, atât şoferul autocarului, cât şi actorii au refuzat să fie cooperanţi în momentul în care au fost descoperite ţigările. Conducerea teatrului a declanșat o anchetă.

Olimpia Diaconiuc