6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 22:41
No menu items!

Activitatea IFC în România a urcat în 2011 la 300 milioane dolari

spot_img

AnaMariaMihaescu

Ana Maria Mihăescu, şefa misiunii International Finance Corporation (IFC)  a declarat joi că activitatea IFC în România a cunoscut de la începutul crizei o creștere de la 50 milioane dolari, la 300 milioane de dolari.

“În perioada de criză, instituţiile financiare internaţionale au un rol aciclic. Deci, dacă la începutul crizei activitatea IFC în România era cam de 50 de milioane dolari, anul trecut am făcut 300 milioane dolari” a precizat Mihăescu.

Conform opiniei acesteia, sectorul privat a fost cel care s-a reorganizat cel mai repede în criză, ceea ce a făcut inevitabilă absorbirea costurilor de austeritate din această perioadă.

“În România, ceea ce am finanţat în anii trecuţi şi intenţionăm că finanţăm cu precădere şi în acest an, cu condiţia să existe jucători privaţi interesaţi în aceste sectoare, dorim să continuăm sprijinul către instituţiile financiare care au fost afectate de criză. Le finanţăm cu fonduri pe termen lung, linii de finanţare pentru dezvoltarea IMM-urilor, într-un fel venind în completare la acţiunile fondurilor de garantare. Am dezvoltat, foarte mult, în ultimii doi ani, şi continuăm să acordăm linii de trade finance pentru bănci, întrucât în perioadele de criză trebuie finanţate societăţile care sunt în activitatea de export. Ele sunt cele care pot sprijini dezvoltarea economic”, a subliniat Ana Maria Mihăescu.