4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 17:41
No menu items!

Activitatea depozitului care a comercializat carne de cal sub etichetă de carne de vită, interzisă

spot_img

Activitatea depozitului care a comercializat carne de cal sub etichetă de carne de vită, interzisă

Activitatea depozitului frigorific din municipiul Blaj, de unde a provenit carnea de cal comercializată sub formă de carne de vită la o unitate din Bucureşti, va fi interzisă.

În 22 februarie a fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii de către inspectorii sanitar-veterinari, iar miercuri este data limită de finalizare a epuizării stocului de marfă din cadrul depozitului din Blaj, urmând ca joi să fie emitsă o ordonanţă de interzicere a activităţii.

În urmă cu trei săptămâni, DSVSA Alba a fost sesizată de ANSVSA cu privire la o suspiciune de comercializare a cărnii de vită congelată prin substituirea cu carne de cal către o unitate din Bucureşti de către un depozit frigorific din judeţul Alba.

 În acest sens, inspectorii de specialitate s-au deplasat la sediul depozitului controlând cantitatea de carne existent şi documentele care să ateste provenienţa acesteia. Totodată, au fost recoltate probe, care au fost trimise pentru identificare de specie la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti. Din cele opt probe, una a ieşit pozitivă pentru specia cabalină.

Potrivit documentelor găsite, firma din Blaj s-a aprovizionat de la depozitul din Bucureşti, căruia ulterior i-a revândut carnea, şi de la abatoare din Braşov şi Botoşani.

Directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba, Mircea Miclea, Mircea Miclea a declarat că nu a putut fi stabilită provenienţa cărnii de cabalină, deoarece firma a falsificat etichetele, urmând ca organele de anchetă să aducă lămuriri în acest caz.

C.I.