8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 12:08

Activitatea de taxi pe aeroportul Otopeni va fi reorganizată; zonă specială pentru taxiuri la comandă

spot_img

Activitatea de taxi pe aeroportul Otopeni va fi reorganizată; zonă specială pentru taxiuri la comandă
realitatea

Activitatea de taximetrie la aeroportul Henri Coandă- Otopeni va fi reorganizată în februarie, urmând să se amenajeze o zonă destinată mașinilor la comandă și să fie montate telefoane pentru apeluri gratuite către companiile de profil, a declarat marți Relu Fenechiu, ministrul transporturilor.

În prezent, taxiurile comandate de clienți nu pot ajunge în apropierea terminalului de pasageri, aceștia fiind preluați într-o zonă cu trafic auto intens, unde oprirea este interzisă, iar majoritatea taximetriștilor încalcă frecvent regulile de circulație.

Ministrul propune mutarea zonei de așteptare a clienților, de la etajul terminalului Sosiri la parter, și înființarea unei zone de îmbarcare taxi la comandă, la etajul 1 al terminalului Sosiri, unde să aibă acces doar mașinile solicitate de clienți.

Pentru taxiurile la comandă vor fi amplasate 2 help-desk-uri, pe fluxul de sosiri, cu panouri informative conținând numere de telefon ale companiilor de taxi și tarifele practicate de acestea, precum și telefoane cu acces gratuit pentru efectuarea comenzilor.

“Sperăm să se creeze premisele unei îmbunătățiri substanțiale a serviciilor de taximetrie și implicit a imaginii Companiei Naționale Aeroporturi București”, a spus Fenechiu.

A.V.