17.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024 - 18:45
No menu items!

Activiștii și presa, pe Naţional Arena doar cu bilet de la partid

spot_img

Mitingul USL se desfăşoară, miercuri, în intervalul 18.00 – 20.00. În cadrul său vor ţine discursuri liderii USL, Crin Antonescu, Victor Ponta, Daniel Constantin, primarul Capitalei Sorin Oprescu, dar şi liderul socialiştilor europeni, Serghei Stanisev. De asemenea, va fi difuzat şi un mesaj video al lui Graham Watson, liderul liberalilor europeni, care este ușor bolnav. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, și el proaspăt candidat la parlamentare, va juca rolul maestrului de ceremonii. Scena pe care se va desfăşura evenimentul de lansare a celor 452 de candidaţi va fi aşezată în zona aferentă terenului, ca şi la concerte, dar, spre deosebire de acestea, manifestaţia USL nu va beneficia de show-uri, concerte sau reprezentaţii de gen, aşa cum s-a întâmplat anterior, urmând să se desfăşoare într-un registru solemn, sobru.

 

50.000 de euro pusi la bătaie de PSD şi PNL pentru închirierea stadionului

 

Costurile acestei acțiuni vor fi suportate îndeosebi de PSD și PNL. Liderii USL au negociat cu Primăria Capitalei preţul pentru închirierea Arenei Naţionale. Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara, luni, că USL va închiria Arena Naţională pentru lansarea candidaţilor la parlamentare plătind contravaloarea acestui serviciu, fără reduceri, în timp ce Dragnea afirma că „se negociază” contractul cu Primăria Capitalei. În medie pentru închirierea arenei se plăteşte 50.000 de euro.

 

Circulația rutieră, paralizată toată ziua

 

Mitingul USL paralizează circulaţia. În jurul stadionului, circulaţia este oprită pe mai multe bulevarde. Astfel, de la ora 11:00 a fost închisă total circulaţia rutieră pe străzile Pierre de Coubertain, Vatra Luminoasă şi Maior Coravu. De asemenea, începând cu 18:30 nu se va circula pe bulevardul Basarabia, între Piaţa Hurmuzachi şi bulevardul Chişinău. Pentru mijloacele de transport  necesare pentru acest  fluviu de oameni, primarului Sectorului 2, Neculai Onţanu,  le-a rezervat celor de la USL un teren viran pentru autocare.

 

Valeriu Motoc

CITEȘTE ȘI USL și PDL se bat în audiențe. Lansarea candidaților vs Congresul PPE