23.6 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 18:25

Acord semnat între ministrul român de Externe, Titus Corlățean, și omologul său palestinian

spot_img

titus-corlatean

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a semnat, alături de omologul său palestinian, Riad al-Malki, un Acord pentru dobândirea, pe bază de reciprocitate, a dreptului de proprietate asupra terenurilor pentru buna funcționare a misiunilor diplomatice și oficiilor consulare.

Ministrul Corlățean a avut o întâlnire, la Bethlehem, cu ministrul palestinian de externe, Riad al-Malki, în contextul deplasării pe care a efectuat-o în Teritoriile Palestiniene, precizează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

“În cadrul întâlnirii cu omologul său palestinian, ministrul Titus Corlățean i-a reiterat acestuia invitația de a efectua o vizită în țara noastră cu prilejul viitoarei sesiuni a Comitetului Interguvernamental Româno-Palestinian. De asemenea, ambele părți au exprimat dorința de a amplifica cooperarea în domenii de interes reciproc, de natură să contribuie la dezvoltarea Teritoriilor Palestiniene: agricultură, infrastructură, construcții civile, proiecte hidrotehnice, sănătate, gestionarea situațiilor de urgență”, se arată în comunicatul MAE.

O atenție specială a fost acordată, pe parcursul discuției, participării României la construcția instituțională palestiniană prin formarea de cadre, inclusiv de diplomați palestinieni, precum și prin amplificarea schimburilor pe linie educațională. De asemenea, a fost subliniată importanța ministerelor afacerilor externe în coordonarea ansamblului relațiilor de cooperare.

“În cadrul convorbirilor oficiale, au fost de asemenea abordate pe larg evoluțiile actuale din Orientul Mijlociu, cu accent pe dinamica Procesului de Pace. Ministrul Titus Corlățean a reiterat sprijinul constant al țării noastre pentru soluția celor două state, care să coexiste în pace și securitate”, se precizează în comunicat.

Lucian Mera