3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 3:36
No menu items!

Acord România-Ucraina privind creşterea măsurilor de încredere şi de securitate

spot_img

titus-corlatean

Ministrul de Externe Titus Corlăţean va semna luni, la Kiev, un acord România-Ucraina, privind creşterea măsurilor de încredere şi de securitate, informează Mediafax.

De asemenea, la ora transmiterii acestei ştiri, echipele de negociere române şi ucrainene discută şi o eventuală semnare a unui acord privind micul trafic de frontieră.

Corlăţean va avea luni o întâlnire cu omologul ucrainean, Andrii Desciţa, şi cu preşedintele interimar Aleksandr Turcinov. Este posibilă şi o întâlnire cu premierul Arseni Iaţeniuk, înainte ca acesta să plece în SUA.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean face luni o vizită de lucru la Kiev, la invitaţia omologului său ucrainean, Andrii Deşci

 “Vizita ministrului Titus Corlăţean se înscrie în eforturile susţinute depuse de România, atât în cadrul structurilor europene şi euro-atlantice, cât şi în plan bilateral, pentru soluţionarea paşnică, prin dialog, a crizei acute din Ucraina.Prezenţa la Kiev a ministrului român al afacerilor externe are loc pe fondul escaladării tensiunilor privind peninsula Crimeea, parte integrantă a Ucrainei independente şi suverane”, a anunţat, duminică, MAE.

De asemenea, potrivit ministerului, va fi abordat şi un “set cuprinzător de aspecte aflate pe agenda bilaterală a relaţiilor dintre România şi Ucraina”.

“Vizita a fost convenită cu ocazia convorbirii telefonice din data de 4 martie 2014, la iniţiativa părţii române, între ministrul român de externe şi omologul său ucrainean”, a precizat MAE.

C.A.