9.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 0:31

Acord pentru o creștere a masei salariale de 6% la Dacia Renault

spot_img

Acord pentru o creștere a masei salariale de 6% la Dacia Renault

Conducerea societății Dacia Renault și Sindicatul Autoturisme Dacia au ajuns marți la un acord care pune capăt negocierilor privind noul contract colectiv de muncă, potrivit unui comunicat de presă.

Creşterile salariale convenite, care vor fi acordate din luna mai, sunt echivalente unei măriri a masei salariale cu 6%.

De asemenea, toți angajaţii vor primi o primă pentru rezultatul anului 2012, în valoare de 1.680 lei brut, care va fi acordată în mai 2013.

Negocierile au început în februarie 2013, iar cele două părți s-au menținut pe poziții total divergente. Dacia Renault a propus creșteri a salariilor între 4 și 9% și o primă de rezultat de 900 de lei pentru 2012.

În schimb, sindicaliștii au cerut o creștere salarială de 480 de lei și o primă de rezultat de 1600 de lei, adică echivalentul unei creșteri a veniturilor de aproximativ 40%, potrivit companiei.

Persoane din conducerea Dacia Renault au transmis recent mesaje potrivit cărora o creștere salarială prea mare va duce la pierderi de competitivitate pentru fabricile de lângă Pitești, fiind posibilă mutarea treptată a producției înspre Maroc.

Dacia Renault a fost, în ultimii ani, cel mai important exportator din România.

 Vlad Bârleanu