Achiziții la TAROM: periuțe de unghii pentru stewardese și bețișoare de cocktail

  stewardesa

  În timp ce conducerea Ministerului Transporturilor face curățenie la nivelul managementului TAROM, șeful Departamentului Siguranță Zbor și Calitate, Dragoș Munteanu, cheltuiește milioane de euro pe mâncare, uniforme, saci de plastic, cărucioare, pahare de coniac, farfurii de porțelan, umerașe și bețișoare de cocktail. El are grijă de stewardese și le cumpără periuțe de unghii. Dacă tot aprovizionează aeronavele TAROM cu mâncare și materiale de igienă, angajații Serviciului Inflight „uită” să completeze documentele de livrare cu ce s-a consumat și marfa retur.

  Dragos_Munteanu

  Dragoș Munteanu, fost angajat al Blue Air, este „norocosul” director care inițiază și răspunde de achizițiile din cadrul operatorului național aerian, în valoare de peste 4 milioane de euro. Deși aproape în fiecare săptămână conducerea TAROM decide anularea unor curse din lipsă de pasageri și rerutarea acestora către alte companii aeriene, Dragoș Munteanu se asigură că în magazia operatorului aerian nu lipsesc materiale de igienă, perne, pungi pentru răul de înălțime, umerașe, pături, gheață, fețe de masă și șervețele parfumate.

  Conform Programului de achiziții pentru acest an, TAROM încheie contracte pentru achiziția a 404 produse, servicii și lucrări. Pe lângă certificatele de emisie, în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro, în planul de achiziții figurează și achiziția de uniforme în valoare de aproximativ 900.000 de euro. Compania TAROM se dotează și cu 12 autoutilitare și autoturisme în valoare de aproximativ 160.000 de euro.

  Bugetul  administrat de Dragoș Munteanu depășește lejer 4 milioane de euro. Munteanu a fost pus șef și la Inflight, serviciu care, într-o formă mascată, a fost externalizat firmei Alpha Rocas, aceeași companie care aprovizionează cu produse de catering compania TAROM. Alpha Rocas a preluat activitatea propriu-zisă fără personal și active. Nimeni nu verifică ce marfă și cât este livrat la bordul aeronavelor TAROM. Fișa de livrare este complatată doar cu aprovizionarea inițială, nu există consum sau retur. Nu se mai verifică și contabilizează nimic, totul este legal, returul de marfă intră încă o dată sau de două ori în avion”, ne-au declarat surse avizate din Ministerul Transporturilor.

  Directorul Direcției Siguranță și Calitate Zbor din cadrul Tarom, Dragoș Munteanu cumpără și ceainice de plastic, clești pentru gheață, clești pentru pâine, coșuri de pâine, cuțite, furculițe și lingurițe de inox, tăvițe pentru gheață și vase pentru gheață în valoare de peste 30.000 de euro.

  Alexandru Maghiar

  NICIUN COMENTARIU