3.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 9:34

Achiziție istorică pentru Apple

spot_img

Apple a cumpărat Beats cu 3 miliarde de dolari

 apple

Apple cumpără cu trei miliarde de dolari Beats Electronics, companie care produce unele dintre cele mai performante căşti şi care are serviciu de streaming audio. Anunţul oficial al achiziţiei, cea mai mare din istoria Apple, a fost făcut miercuri de conducerile celor două companii.

Contravaloarea tranzacţiei este 3 milarde de dolari, dintre care 2,6 miliarde vor fi plătiți în cash şi 400 de milioane sub formă de acţiuni. Tot ca parte a acestei înţelegeri, cele două personaje principale din spatele brandului Beats, Jimmy lovine şi Dr. Dre vor primi posturi executive în cadrul Apple.

Jimmy Iovine şi Dr. Dre au lansat Beats în 2008, adresându-se posesorilor de smartphone-uri şi iPod-uri care ascultă muzică “în mers”.

Tim Cook a promis că Beats Music va continua să funcţioneze ca o aplicaţie independentă pe Android şi iOS. În ceea ce priveşte produsele viitoare ale brandului, acestea vor realizate, din punct de vedere al design-ului, de divizia Apple specializată pe acest departament.

,,Muzica este o parte foarte importantă a vieţii noastre şi ocupă un loc special în inima noastră la Apple. De aceea, am continuat să investim în muzică şi aducem împreună aceste echipe extraordinare pentru a continua să creem cele mai inovative produse şi servicii muzicale de pe mapamond”, a declarat Tim Cook, CEO al Apple.

Apple îşi extinde astfel prezenţa pe piaţa distribuţiei online de muzică, preluând serviciul de streaming lansat în acest an de Beats. Pentru 10 dolari pe lună, clienţii Beats primesc acces nelimitat la toate piesele şi albumele din catalogul companiei, pe care le pot accesa de pe smartphone, tabletă sau de pe computerul personal.

C.A.